تجربه ی پرواز بهاری با تجهیزات هایک اند فلای نسل جدید
در تعطیلات نوروزی، به دلیل آبوهوای بهاری منطقه زاگرس جنوبی و همچنین میهماننوازی دوستانمان در استان فارس، سایتهای پروازی این استان همیشه انتخاب اول تیم ما بودهاند.
فصل بهار، به خاطر طبیعت زیبای زاگرس، بهترین زمان برای برنامههای کوهنوردی و پرواز است که از علاقههای همیشگی من محسوب میشود. آخرین روز سال ۱۴۰۳ نیز با یک برنامه جذاب کوهنوردی و پرواز بهیادماندنی همراه شد.
هدف اصلی این برنامه، لذت بردن از طبیعت بهاری و پرواز در مناطق بکر جنوب استان فارس بود. همچنین، فرصتی فراهم شد تا با تجهیزات جدید کوهنوردی و پرواز امسالم هماهنگ شوم.
تجهیزات پروازی من شامل:
- بال سیج، ای ان سی سبک تو لاینر اسکای واک
- هارنس رنج ایکس آلپ مدل اتلت ورژن (تنها ۱.۳ کیلوگرم وزن دارد و بسیار راحت و کمحجم است)
- کمکی فوق سبک اسکای واک، مدل تاپا ایکس آلپ
تمام تجهیزات پروازی من، همراه با کلاه، دستکش و سایر لوازم مورد نیاز، تنها ۷ کیلوگرم وزن دارد. با اطمینان میتوانم بگویم که راحتی این ست پروازی، مشابه ستهای سنگین و مسابقهای است.
در سالهای اخیر، هارنسهای جدید هایک اند فلای پیشرفت چشمگیری داشتهاند. ورژنهای جدید برندهای پیشرو، راحتی و پایداری را به سطح هارنسهای مبله سنگین مسابقهای نزدیک کردهاند. تجهیزات سبک، علاوه بر تسهیل تیکآف و لندینگ، امنیت پرواز را نیز افزایش میدهند. در صورت فرود اضطراری در مناطق صعبالعبور، جابهجایی با این تجهیزات بسیار آسانتر خواهد بود.
تکنولوژی پرِمایر که در پروتکتورهای جدید هارنسهای مسابقهای اسکایواک بهکار رفته است، حجم بستهشدهی هارنس را در حد هارنسهای لواشکی کاهش داده. این در حالی است که امنیت آن همچنان در سطح هارنسهای سنگین مسابقهای باقی مانده است.
بال سیج، مشابه بال مینت، بسیار پرفشار بوده و اولین احساسی که به خلبان منتقل میکند، امنیت بالا است. اما به دلیل تغییراتی در پارچه، بریکها و رایزرها، شاهد اسپیدسیستم نرمتر و برکهای دقیقتر هستیم. هنگام گلاید و ترمالگیری، فیدبکهای دریافتی از هوا کاملاً قابل حس هستند و میتوان بهخوبی جریانهای بالارونده را تشخیص داد و در انتخاب مسیرهای لیفت و کور ترمالها موفق عمل کرد.
طراحی جدید بالهای پاراگلایدر بهگونهای است که امروزه، بالهای لایت، علاوه بر عملکرد بالا، کیفیت پروازی بهتری نیز ارائه میدهند. با این روند رو به رشد در طراحی هارنسهای لایت، بهزودی شاهد سطح راحتی هارنسهای سنگین مسابقهای در هارنسهای فوق سبک خواهیم بود.
جزئیات برنامه:
- بخش کوهنوردی: صعود ۱۴۰۰ متر ارتفاع در ۲.۵ ساعت، همراه با دکتر حامد طلوعی و مقداد زارع از کاروانسرای میانکتل تا محل تیک آف میانکتل
- بخش پروازی: ۴ ساعت پرواز، با مسافت ۱۱۰ کیلومتر، همراه با هادی خبردست و فاطمه افتخاری، و فرود در مزرعه دوست قدیمیام، سروش وکیلی در شهرستان فیروزآباد فارس.
کوهنوردی ابتدایی این برنامه، در دل طبیعت زیبای بهاری کازرون، لذت پرواز آن روز را برایم دوچندان کرد